Volledig scherm
VVV'er Niels Fleuren. © Pro Shots

Clubicoon Fleuren verlaat VVV-Venlo na 13 jaar

VENLO - Niels Fleuren vertrekt bij VVV-Venlo. De 29-jarige Gennepse linksback krijgt geen nieuw contract aangeboden van de Limburgse eerstedivisionist, zo meldt dagblad De Gelderlander. Daarmee komt een toch nog abrupt einde aan een langdurige samenwerking.

Fleuren is een clubicoon in De Koel. De vleugelverdediger doorliep de Venlose jeugdopleiding en debuteerde al in het seizoen 2003/2004 in het eerste elftal.

Geschiedenisboeken
Hij speelde in die 13 jaar liefst 354 competitiewedstrijden voor VVV. De oud-jeugdspeler van Vitesse’08 werkte zich in de geschiedenisboeken van de club. Slechts 4 man droegen vaker het shirt van VVV dan hij: John Roox (in totaal 419 duels), Huub Vercoulen (362), Frans Swinkels (358) en Frans Nijssen (355).

Nieuw contract
De laatste jaren werd zijn contract telkens in maart formeel opgezegd en pas in de zomer verlengd, net voor aanvang van het nieuwe seizoen. Hoewel VVV in de transferperiode een nieuwe linkerverdediger had gehaald, kwam Fleuren immer als winnaar uit de concurrentiestrijd. Eerder verwees hij Youssef El Akchaoui, Jeffrey Leiwakabessy en Joeri Schroijen naar de bank. Afgelopen seizoen kreeg hij van trainer Maurice Steijn de voorkeur boven de Belg Jason Bourdouxhe.

Ontslagbrief
Toch bleven er twijfels over Fleuren. Zo vond Steijn hem aanvallend niet sterk genoeg. VVV brak daardoor met de traditie en beloonde het toonbeeld van karakter dit keer niet. Nu was de ontslagbrief in het voorjaar zijn definitieve einde in Venlo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.