Volledig scherm
© Bert Beelen

DC Lent pakt punt

LENT - DC Lent heeft zaterdag in het thuisduel met Huizum uit Leeuwarden een verdienstelijk punt gepakt (10-10). De Lentse damploeg staat na vier ronden keurig vierde in de hoofdklasse en kent voorlopig niet de degradatiezorgen die er voor aanvang van de competitie wel waren.

DC Lent bracht net als de Friese gasten drie winstpartijen op het scorebord. Marco van Bronswijk klopte Marten Martens na fraai positiespel. Rob Everts leek tegen Jan Bosselaar gekraakt te staan totdat hij een beslissende slagzet uitvoerde. Chris Roeleven bracht tegen Ben Stenekes een winnende afwikkeling op het bord.

De remises van Joppe Lemmen en Joop Geurts waren gelijkwaardig. Sander Spaans overleefde tegen Jan de Vos het vroeg opgelopen schijfverlies en Van Willigen bleef tegen de sterke Rein van der Pal steeds binnen de remisemarges. De voor Maarten Nas ingevallen Jan Jacobs kon het niet bolwerken tegen Anton Schotanus, Eep van Manen werd door Anne Kooistra met een doorbraakactie verrast en Roland de Rijk kwam tegen Jan Adema tekort en leed een voor zijn doen zeldzame nederlaag.

DC Lent-Huizum 10-10: Roland de Rijke-Jan Adema 0-2, Jan Jacobs-Anton Schotanus 0-2, Eep van Manen-Anne Kooistra 0-2, Gert van Willigen-Rein van der Pal 1-1, Rob Everts-Jan Bosselaar 2-0, Marco van Bronswijk-Marten Martens 2-0, Joppe Lemmen-Sietse Nagel 1-1, Sander Spaans-Jan de Vos 1-1, Joop Geurts-Tjalling van den Bosch 1-1, Chris Roeleven- Ben Stenekes 2-0.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
62'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo