Sfeerbeeld van de aanhang van NEC en de Vitesse-supporters in het uitvak van De Goffert.
Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeeld van de aanhang van NEC en de Vitesse-supporters in het uitvak van De Goffert. © ANP

De derby van Gelderland is failliet: ‘Wat ik heb gezien, was schandalig. Gekkenwerk’

ARNHEM/ NIJMEGEN - De Gelderse derby gaat de kant op van Ajax-Feyenoord. Uitsupporters weren lijkt de volgende stap, nu NEC tegen Vitesse volledig uit de hand is gelopen.

10 reacties

 • M. v.d. Kaa

  1 jaar geleden
  @rob arnts, iemands graf vernielen? Vertel. Er is slachtafval bij een herdenkingskruisje neergelegd. Een intrieste actie, maar dat is geen graf vernielen. En nee, dat is niet erger dan lichamelijk geweld op welke wijze dan ook. Wat ik mis in het verhaal van van Veelen, is dat bij het tankstation beide kampen de fout in zijn gegaan.
 • Rob Arens

  1 jaar geleden
  normaal gesproken reageer ik niet, maar kan het nu niet meer aanzien. Laat ik als Nijmegenaar beginnen met de hand in eigen boezem steken, dat kunnen wij namelijk wel. gedrag afgelopen zondag, belachelijk! aanhangers van Vitesse treffen geen blaam? typisch voor de gelderlander en arnhemmers. zoek even de beelden op van de vitesse supporters die uit de bussluis wilden zondag. iemands graf vernielen....misschien nog wel erger dan een agent een klap voor zijn kop geven. lager gaar niet
 • Sandra Zwienenberg

  1 jaar geleden
  Gezien afgelopen zondag GEEN supporters van Vitesse als er in Nijmgen gespeelt wordt en GEEN supporters meer van NEC als in Gelredome wordt http://gespeelt.Nu is het nog goed afgelopen,maar het gaat een keer goed fout en dan vallen er misschien doden.Dat willen we toch hopenlijk niet?
 • Bart Wolters

  1 jaar geleden
  Spandoeken, niet noemen van de naam Vitesse, het getuigt van de kant van NEC van weinig respect. En daar begint het mee, de uitploeg is te gast. Als je je gasten haat moet je je afvragen of je nog wel moet spelen. Deze zgn. rivaliteit gaat nergens over. Iedereen betrokken mag zich hiervoor schamen..
 • Tony Peters

  1 jaar geleden
  Veel wordt opgeklopt door de media. En daarnaast moet van Schaik zichzelf eens achter de oren krabben waarom hij in hemelsnaam zo’n idioot spandoek goedkeurt van pure haat. Dan vraag je toch om escalatie? Zonder publiek is mijn inziens niet de oplossing, daar 99% van de wanordelijkheden buiten het stadion gebeurt. Zonder publiek betekent dat dit soort gasten zich tijdens een wedstrijd rondom het stadion begeeft. zie dan maar eens duizenden supporters in het gareel te houden.