Joey van den Berg in het shirt van Heerenveen.
Volledig scherm
Joey van den Berg in het shirt van Heerenveen. © Henk Jan Dijks

De Graafschap grijpt naast Joey van den Berg die voor NEC kiest

DOETINCHEM - De  Graafschap heeft een droomtransfer zien mislukken. Middenvelder Joey van den Berg (32) heeft de Doetinchemmers afgezegd en kiest voor NEC.

De Graafschap wilde Van den Berg, die de laatste jaren bij Reading FC in het Engelse Championship speelde, dolgraag inlijven.  Technisch manager Peter Hofstede was de afgelopen twee weken bezig om Van den Berg te huren van Reading  FC en had - net als trainer Henk de Jong - goede hoop dat dit zou lukken.

Van den Berg, die eerder in Nederland bij Go Ahead Eagles, Almere City FC, PEC Zwolle en Heerenveen voetbalde, zegde De Graafschap dinsdagavond af. Hij kan een driejarig contract bij eerstedivisionist NEC in Nijmegen tekenen en gaat dat  vandaag nog doen.

,,Voor ons is het jammer, want we hebben er alles aan gedaan om Joey van den Berg binnen te halen'', zegt Hofstede. ,,Maar hij kiest helaas ergens anders voor.''

,,Ik vind het heel jammer, maar kan de club wel begrijpen'', zegt De Graafschap-trainer Henk de Jong, die Van den Berg als een ideale leider en aanjager zag in de selectie van de Superboeren. ,,Ze wilden ver gaan, maar je kunt ook geen te grote risico's nemen.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.