Volledig scherm
ANP

De Graafschap schrijft zwarte cijfers

DOETINCHEM - De Graafschap is financieel op de goede weg. De Superboeren schreven afgelopen seizoen in de eredivisie zwarte cijfers en kenden een batig saldo van 285.000 euro.

Die financiële cijfers staan in schril contrast met een jaar eerder. In november 2015 werd bekend dat het het seizoen 2014/2015, ondanks de promotie naar de eredivisie, was afgesloten met een verlies van liefst 1,3 miljoen euro. De KNVB zette De Graafschap door de zwakke financiële positie een jaar geleden daarom terug naar categorie I en plaatste de Achterhoekse club onder curatele.

Inkomsten
De promotie naar de eredivisie zorgde echter voor veel meer inkomsten, zodat afgelopen seizoen met een bescheiden winst werd afgesloten. De transfersommen van doelman Hidde Jurjus (PSV) en spits Vincent Vermeij (Heracles) zijn niet in de jaarcijfers opgenomen, omdat beide spelers na het seizoen verkocht werden. De twee transfers leverden De Graafschap 1,1 miljoen euro op.

Promotie
Mede daardoor verwacht de Doetinchemse club, die in mei via de play-offs degradeerde, bij het volgende meetmoment van de licentiecommissie - in februari 2017 - categorie I te kunnen verlaten.
Ondanks de zwarte cijfers houdt de directie van De Graafschap de vinger aan de pols. „De patiënt is van de intensive care af, maar nog niet ontslagen uit het ziekenhuis. Om dat te bereiken is promotie naar de eredivisie op enig moment noodzakelijk, bij voorkeur dit seizoen al”, aldus algemeen bestuurder Hans Veldhorst.