Volledig scherm
Kristopher Vida (midden) juicht na de 1-1 tegen Ajax. Foto: Pro Shots

De Graafschap wijst vier spelers de deur, maar wil door met Will en Vida

DOETINCHEM - De Graafschap heeft de spelers Thijs Bouma, Tom Menting, Karim Tarfi en Jeroen Tesselaar laten weten dat hun aflopende contracten definitief niet worden verlengd. De voetballers moeten dus uitzien naar een nieuwe werkgever en zullen formeel per 1 juli vertrekken bij de Doetinchemse club.

De beslissing heeft niet te maken met de onduidelijkheid over het niveau waarop De Graafschap komend seizoen zal acteren, eredivisie of eerste divisie. ,,De keuze is gemaakt op basis van voetbalinhoudelijke argumenten’’, zegt technisch manager Peter Hofstede.

De vier behoren tot de spelers, die eind maart al de gebruikelijke formele opzegging van hun arbeidsovereenkomst in de bus hadden gekregen. Die brief kregen alle spelers met een aflopende verbintenis. Ook Nathaniel Will, Kristopher Vida, Ted van de Pavert en Andrew Driver hebben een aflopend contract. De Graafschap wil graag door met Will en Vida. Of de club ook met Van de Pavert, Driver en de van FC Utrecht gehuurde Mark Diemers om de tafel gaat, dat hangt af van de vraag of de club in de eredivisie blijft, zo laat Hofstede weten. De optie in de aflopende verbintenis met Cas Peters wordt automatisch gelicht als De Graafschap in de eredivisie blijft.

De Graafschap sprak eerder de intentie uit graag door te willen met Robin Pröpper. Ook zijn contract liep af. Pröpper stapte donderdag transfervrij over naar Heracles Almelo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.