De hooligan is terug: politie bereikt grens en pleit voor structureel verbod uit-fans

VoetbalgeweldHet betaald voetbal zit ‘heel dicht’ tegen een algeheel verbod op uitpubliek bij wedstrijden aan. Dat stelt politievakbond NPB. De tijd die agenten kwijt zijn aan het voorkomen van rellen, kunnen ze niet besteden aan zaken die nu op de plank blijven liggen. ,,De politie staat ernstig onder druk en moet keuzes maken.”

17 reacties

 • Henk Sanders

  1 week geleden
  nieuwe generatie hooligans zijn guerrilla achtige criminele organisaties. Er op uit om onrust en geweld te veroorzaken maar vooral voor de status. Is een hele internationale cultus: wie is het stoerst. Ze werken georganiseerd en onder invloed van drank en drugs kennen ze geen enkele grens meer. Onherkenbaar met hun hoodies en maskers proberen ze zo niet gepakt te kunnen worden. Kleine maar gevaarlijke groepen, die nergens voor terugdeinsen. Keihard aanpakken dus.
 • Gerard van Walsum

  2 weken geleden
  Hooligans, overgewaaid uit het Ierland 1898 lees ik. Vele meningen hieromtrent. Veelal ontaard het gedoe in vernielingen en kosten van politie die uiteindelijk door de brave burger betaald worden. Handhaven door de politie wordt er geroepen. 99% niet laten bloeden voor 1%. Ditn percentage is discutabel. Politie inzet gaat ten koste van echte misdrijven. Denk daar eens over, en janken dat de uit supporters niet meer welkom zijn. Soms terecht. De club regelen het maar en boete bij falen heel hoog.
 • Jelle Arnhem

  2 weken geleden
  Vraag me bij de inhoud van de reacties serieus af of de reaguurdrers überhaupt wel eens een stadion can binnen zien. Wat een verjaardags populistisch praat zeg. Gebeurt bij voetbal minder als in de horeca. Maar ja, voetbal he... Totale criminilasiatie van de supporters. Rotte appels??? Handhaven een aanpakken. Niet de 99% laten bloeden voor die 1%.
 • Nico van Dam

  2 weken geleden
  Laat de clubs en alle voetbalmiljonairs hier maar voor opdraaien, en anders maar een tijdje kappen met deze knlkkerwedstrijden.
 • AT Waardenburg

  2 weken geleden
  @eelco de boer, het probleem is veel minder dan vroeger zoals ook uit het srtikel blijkt. Hetbprobleem is gewoon veel breder wil ik er mee zeggen. Begrijpend lexen en geen symptoombestrijding promoten. En aanpakken van hooligans? Dat heeft dus niets te maken met het weren van uitsupporters.kijk naar engeland bijv.