Volledig scherm
© Pro Shots

De Kruijff meteen in gesprek met Hyballa: 'Mooie uitdaging'

NIJMEGEN - Edwin de Kruijff gaat vandaag op zijn eerste werkdag als technisch manager meteen in gesprek met trainer Peter Hyballa. De nieuwe technische baas, die vooral bij FC Utrecht ervaring opdeed, spreekt van een 'mooie uitdaging'.

De Kruijff was vandaag aanwezig in het Goffertstadion en liet in een korte reactie weten uit te kijken naar zijn nieuwe baan. ,,Het is een mooie club waar veel werk te doen is. Ik heb er zin in", aldus De Kruijff, die bevestigde woensdag meteen en voor het eerst in gesprek te zullen gaan met hoofdtrainer Hyballa. ,,Dat wordt een soort van kennismaking. We gaan er samen alles aan doen om deze club in de eredivisie te houden. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Technisch manager
De behoefte aan een nieuwe technische baas was hoog bij NEC. De club brak eind september met adviesbureau Futuralis en technisch manager Danny Hoekman werd eerder die maand op non-actief gesteld. Commissaris Peter Wisgerhof nam vooralsnog de honneurs waar. De Kruijff is nu met onmiddellijke ingang en tot het eind van het seizoen benoemd tot technisch manager.

De Kruijff debuteerde op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van FC Utrecht. De aanvaller speelde acht seizoenen voor de club uit de Domstad. FC Utrecht verhuurde hem tot tweemaal toe. In 1992 speelde De Kruijff een half jaar voor De Graafschap en drie jaar later kwam hij op huurbasis uit voor FC Emmen. De spits maakte in 1995 de overstap naar FC Groningen. In de laatste vier seizoen van zijn profcarrière kwam De Kruijff uit voor BV Veendam.

FC Utrecht
Na zijn afscheid in 2001 sloot De Kruijff zich aan bij VVCS. Hij werkte jarenlang als spelersbegeleider bij de VVCS, tot FC Utrecht hem in 2008 benoemde tot Hoofd Scouting. In de 2012 werd hij daarnaast ook manager spelerszaken bij FC Utrecht. Na de komst van Erik ten Hag, die een dubbelfunctie ging bekleden, koos De Kruijff er vorig jaar voor te stoppen bij de club die hij zowel als speler als bestuurslid acht jaar diende.

,,Dat betekent niet dat ik heb stilgezeten dit jaar", laat De Kruijff weten. ,,Ik heb veel wedstrijden bekeken en ben het afgelopen jaar ook door een aantal clubs benaderd. Toen kwam NEC op mijn pad. Ik zie dit als een mooie uitdaging."