Volledig scherm
De Zwaluwen tegen Duko. Archieffoto. © Bart Harmsen

De Zwaluwen behalen eerste zege

ZEVENAAR - De korfballers van De Zwaluwen hebben hun eerste zege in de tweede klasse I binnen. De Zevenaarse ploeg was in Dordrecht met 14-20 te sterk voor Movado.

Movado-De Zwaluwen 14-20 (9-9).

Na de remise tegen Steeds Hooger (22-22) boekte De Zwaluwen een zege op Movado. De eerste twintig minuten zagen er niet florissant uit voor de bezoekers. Er werd te gehaast gespeeld, waardoor de ploeg van coach Adrie de Leeuw tegen een 6-3 achterstand aankeek. De Zwaluwen knokte zich terug en kwam na rust op een 11-16 voorsprong. De Zevenaarders speelden het duel daarna goed uit.

Ons Clubje-Duko 10-14 (6-8).

De korfballers van het Duivense Duko hadden het knap lastig tegen Ons Clubje, dat vooral verdedigend de bezoekers aan banden legde. Het kostte Duko veel moeite om een 5-5 tussenstand nog voor de pauze om te bouwen naar een 6-8 voorsprong bij rust.

Na de hervatting leek Duko het karwei snel af te maken, maar vanaf 6-10 stokte opnieuw de Duivense aanval en kon Ons Clubje tot 9-10 terugkomen. In de slotfase hervonden de gasten zich: 10-14. Voor Duko scoorde Kido Oudenbroek vijf keer.

DLKV-Rivalen 15-22 (10-15).

Rivalen pakte in Didam de eerste punten door DLKV met 15-22 te verslaan. Een fase van ruim tien minuten voor de rust zorgde ervoor dat DLKV op een ruime achterstand werd gezet. Rivalen had tot 6-7 moeite met de thuisploeg, maakte gretig gebruik van de mogelijkheden en had bij de rust een comfortabele 10-15 voorsprong.

Via 13-16 en 14-19 werd het uiteindelijk 15-22. DLKV-coach Gerrit de Weert had op een ander resultaat gerekend. Voor DLKV scoorden Erik Willemsen en Willem van Zomeren allebei vier keer. Raymond Hassing maakte bij Rivalen vijf doelpunten.