Volledig scherm
De hockeysters van Boxmeer winnen voor de zevende keer. Archieffoto

Debutant Boxmeer dendert maar door

HEEZE - De hockeysters van Boxmeer blijven verbazen in hun debuutjaar in de tweede klasse. De koploper boekte bij Heeze (1-3) de zevende zege in evenzoveel duels.

Boxmeer kwam al vroeg op een 1-0 achterstand. Jeugdspeelster Olga Toonen luisterde haar debuut in de hoofdmacht al snel op met een doelpunt (1-1). Na rust had Boxmeer de overhand en was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Heeze. Via treffers van Judith de Wit en Renée Broeren pakte Boxmeer weer de volle mep.

De mannen van Boxmeer (derde klasse) boekten thuis tegen Tegelen opnieuw een overwinning in een doelpuntrijk duel: 5-4.Voor Boxmeer scoorden Bas de van der Schueren (2), Wesley Sommers, Grechiel van der Woude en Merlijn Scheffer. Vier treffers vielen uit een strafcorner.

Civicum speelde vanwege het vijftigjarig bestaan pas om 16.00 uur thuis tegen Don Quishoot (Eindhoven). Het late tijdstip was niet voldoende voor de verwerking van het bier van de feestavond ervoor. De Cuijkse derdeklasser verloor met 3-2.In het laatste kwartier scoorde Civicum via Thomas Hendrickx en Thomas de Haas.