Volledig scherm
Brechtje Kraaijvanger (nr. 2), Joska Fransen (nr. 9) en Shannon Gerhardt (nr. 9) proberen een aanval van Zwolle te blokkeren. © Theo Peeters

Debutant Flamingo’s Activia verstevigt koppositie in eredivisie

SINT ANTHONIS - Flamingo’s Activia blijft verrassen in de eredivisie. De debutant won woensdagavond in het ‘tweede huishonk’ van Regio Zwolle: 3-1 (25-21, 25-18, 22-25, 25-22). Met de derde zege op rij verstevigt de Gennepse ploeg van coach Jacek Ziemba haar koppositie op het hoogste niveau van Nederland.

In een volgepakte Activiahal in Sint Anhonis, de zaal waar de formatie vanwege het samenwerkingsverband met Activia dit seizoen een aantal thuiswedstrijden speelt, kon Flamingo’s niet het spektakel brengen van afgelopen zaterdag, toen de volleybalsters in Gennep de gedevalueerde landskampioen Sneek met 3-0 overklasten.

Zwak
De Gennepse volleybalsters leken last hebben van de zenuwen en kwamen in elke set moeizaam op gang. Met degelijk volleybal kon het team die achterstand in de eerste twee sets zonder problemen wegpoetsen, maar in het derde bedrijf ging het mis. Ook in de vierde set begon Flamingo’s zwak, maar na een time-out van Ziemba bij een 13-7 achterstand rechtte de ploeg de rug. Het was net op tijd om een vijfde en beslissende set te voorkomen.

Zaterdag wacht Flamingo’s in Ootmarsum de eerste echte test tegen titelfavoriet Set-Up’65.