Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Denk en Zet verliest bij hekkensluiter

CULEMBORG - De ontmoeting van de dammers van Denk en Zet tegen Heerhugowaard had een heel ander verloop dan de Culemborgse ereklasser verwachtte. De nog puntloze Noord Hollanders wonnen met 12-8.

Dik de Voogd opende de wedstrijd met een puntendeling tegen Ivo de Jong, ook Harmsma kwam tegen Roy Coster niet verder dan remise. Björn Winkel liet zich na een ware ‘grafzet’ wegzetten door Mike Koopmanschap. Broer Sven Winkel won als enige: Lossine Savanné werd met een slagzet verslagen. Vervolgens leidde verlies van Valjuk de naderende teamnederlaag in.

John van den Borst kreeg tegen Erik van Kampen geen kansen een winnende stelling op te bouwen en het voordeel van Pim Meurs op Raymond Koopmanschap bleek onvoldoende. De sterkste Culemborger wacht nog op zijn eerste competitiewinst.

De voor Pieter Steijlen ingevallen Thijs Vreugdenhil leek tegen Johan Wiering op weg naar de deling van de punten. Zijn rekenwerk schoot tekort en het bordpunt glipte hem uit de vingers. Voor Alexander Boulatov (tegen Vitalia Doumseh) en Evgueni Vatoetin (Steven Wijker) kwamen geen perspectieven: er zat voor de beide Wit-Russen niet meer dan remise in.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
18'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
77'
0-1
FC TwenteTWE
away logo