Dennis Gentenaar geniet in Abu Dhabi. ,, Ik kan niet zeggen dat ik dingen mis uit Nederland. Behalve mijn hond. Die mis ik enorm.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dennis Gentenaar geniet in Abu Dhabi. ,, Ik kan niet zeggen dat ik dingen mis uit Nederland. Behalve mijn hond. Die mis ik enorm.” © Erwin Spek

Dennis Gentenaar dompelt zich onder in Abu Dhabi: ‘Dit is een kans uit duizenden’

avontuur in de woestijnABU DHABI - Dennis Gentenaar is de keeperstrainer van Al-Wahda in Abu Dhabi. De Nijmegenaar zegt net zo gemakkelijk ‘Salaam Aleikum’ als ‘goedemorgen’.

Plots onderbreekt hij het gesprek vanuit zijn villa in Abu Dhabi. ,,Jongens, waar zijn de honden? Er loopt een kat in de tuin’’, waarschuwt Dennis Gentenaar (44) zijn familie. Gestommel op de achtergrond. Dan de verlossende mededeling, vooral voor de kat. Alle honden zijn binnen.

Toen de oud-doelman van NEC, Borussia Dortmund, Ajax, VVV en Almere City in de zomer van 2019 een lucratief contract tekende bij Al-Wahda, nam hij niet alleen zijn vrouw Marisa en de zoons Jayden en Dayen mee naar de woestijn, maar ook zijn huisdieren.

,,We hebben twee Roemeense zwerfhonden. Lilly, onze Franse buldog, kon niet mee. De hitte. Met die platte snuit gaat dat niet goed’’, zegt Gentenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.