Volledig scherm
Elsemiek Görts (links) en keeper Milou Sommers van Boxmeer balen na de 2-0 van DES. © Theo Peeters

DES zet hockeysters Boxmeer terug op aarde

BOXMEER - De hockeysters van Boxmeer zijn terug op aarde. Ze leden zondagmiddag in de topper tegen DES de eerste nederlaag in knap twaalf maanden. Door het 2-1 verlies op eigen veld droeg het team van trainer Peter Brands de koppositie van de tweede klasse D over aan de tegenstander uit Kaatsheuvel.

Boxmeer kende dit seizoen een droomstart, luttele maanden na de promotie via de play-offs vanuit de derde klasse. MHCB won de eerste zeven (!) competitieduels en speelde vorige week gelijk tegen Rosmalen (2-2).

DES was vooral in de eerste helft een maatje te groot voor Boxmeer. Een walk-over leek in de maak na de rake strafcorner van Sanne Koot in de beginfase. De thuisploeg had geen antwoord op het goede positiespel van DES en stond met de rug tegen de muur. De gasten beloonden het overwicht pas na rust via Lara Beukman (0-2).

In de slotfase gooide Boxmeer alle schroom van zich af en speelde vol op de aanval. Dat leverde bijna nog een punt op. Zeker nadat Judith de Wit met een schitterende strafcorner de aansluitingstreffer had gemaakt. De tijd was echter de redding voor DES dat aan einde na adem hapte.