Volledig scherm
DHC verloor het duel in de derde klasse C met 5-1. Archieffoto Kay in ‘t Veen/Proshots

DHC-succes in ‘nieuw’ bekertoernooi

DOETINCHEM - Dit seizoen is de nieuw opgestarte bekercompetitie een pilot. Vooralsnog nemen alleen mannen deel. DHC schreef zich in en won gisteren in de eerste ronde drie keer.

De nieuwe bekercompetitie is dit seizoen met alleen de Silver Cup Heren gestart, voor teams die uitkomen in de eerste tot en met de vierde klasse.

Komend jaar volgt er dan een Gold Cup en een Silver Cup voor vrouwen en mannen. De Gold Cup is voor teams uit de hoofd- en overgangsklasse, én de drie hoogst geëindigden uit de Silver Cup van het jaar ervoor.

De bekerwedstrijden worden gespeeld op vrijdagavonden en in de vrije weekenden en er kunnen tweehonderd teams aan meedoen, waarbij de volgorde van aanmelden leidend is.

De mannen van het Doetinchemse DHC slaagden erin een plaats in het toernooi te bemachtigen en speelden gisteren in het Drentse Emmen tegen respectievelijk Emmen, Assen en Bemmel. De Doetinchemmers slaagden erin alle drie de bekerwedstrijden, van twee keer twintig minuten elk, winnend af te sluiten. Emmen werd met 3-0 geklopt, Assen met 6-3 en Bemmel met 6-2.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
17'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
17'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
75'
0-1
FC TwenteTWE
away logo