Diego Godín.
Volledig scherm
Diego Godín. © Getty Images

Diego Godín haalt hard uit naar Italiaanse autoriteiten

VideoDiego Godín heeft forse kritiek geleverd op de Italiaanse autoriteiten. De Uruguayaanse verdediger van Internazionale vindt dat de Serie A te laat is stilgelegd.

Godín zat op 8 maart de hele wedstrijd op de bank toen Internazionale van Juventus verloor (0-2). Zijn ploeggenoot Stefan de Vrij speelde wel de hele wedstrijd, net als Matthijs de Ligt van Juventus. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd de topper zonder publiek afgewerkt.

Quote

De inzet van het medisch personeel is indrukwek­kend

Diego Godín

Een paar dagen na de wedstrijd werd bekend dat verdediger Daniele Rugani van Juventus besmet was met het coronavirus. Hij zat net als Godín de hele wedstrijd op de bank. ,,Maar er waren tijdens die wedstrijd misschien ook al andere spelers besmet. En daar kom je dan mee in contact", vertelt Godín aan de Zuid-Amerikaanse versie van ESPN. ,,We zijn te lang met voetballen doorgegaan en veel te lang blootgesteld aan corona", vindt Godín. ,,Er werd pas echt ingegrepen toen de selectie van Juventus na de positieve test van Rugani in quarantaine moest. Pas toen werd de competitie stilgelegd." 

Inmiddels zijn ook Paulo Dybala en Blaise Matuidi, allebei van Juventus, positief getest op corona. ,,Het leek niet zo erg. Men dacht dat het vooral een probleem in China was", zegt Godín. ,,Er werd stukje bij beetje ingegrepen. De overheid nam niet meteen drastische maatregelen.”

In Italië zijn er inmiddels al meer dan 10.000 mensen aan het coronavirus overleden. Er is een tekort aan bedden in de overvolle ziekenhuizen. Artsen en verplegers maken overuren. ,,De inzet van het medisch personeel is indrukwekkend", vindt Godín. ,,We kunnen hen nooit voldoende bedanken."