Volledig scherm
Arbiter Stienezen verliet geblesseerd het veld bij Dierense Boys-Eldenia. © Roland Gerritsen

Dierense Boys gooit Eldenia verrassend uit de beker

DIEREN - Vierdeklasser Dierense Boys heeft zondagmiddag voor een verrassing gezorgd in de tweede knock-out ronde van de districtsbeker Oost. De Dierenaren versloegen op eigen veld derdeklasser Eldenia met 1-0.

Een benutte strafschop van aanvoerder Can Zeki na een klein kwartier bleek achteraf de beslissende treffer in deze wedstrijd, die vanwege de harde wind onder moeilijke omstandigheden werd gespeeld. Arbiter Stienezen wees naar de stip omdat Eldenia verdediger Jasper Bloem de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg.

Kort daarna moest Stienezen de wedstrijd staakte omdat hij geblesseerd raakte aan zijn hamstrings. Het gevolg was een onderbreking van een half uur omdat zijn vervanger - Frank Sanders - helemaal uit Doetinchem moest komen.

Na de komst van Sanders kon de wedstrijd hervat worden, en ging Eldenia op jacht ging naar de gelijkmaker. De Arnhemmers, in de competitie goed op dreef, konden echter weinig kansen afdwingen. Ralf Bussel was wel dichtbij de 1-1, maar zijn vrije trap spatte op de lat uiteen. In de omschakeling kreeg de thuisploeg ook nog kansen op de 2-0. Can Zeki was met een stiftbal dichtbij, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Pim Cornelissen. Zo bleef het bij 1-0, waardoor Dierense Boys is doorgedrongen tot de laatste 32 in het bekertoernooi. Een knappe prestatie van de vierdeklasser, die eerder dit toernooi won van de derdeklassers GSV'38 en Groessen.