Volledig scherm
Dieumerci Mbokani. © BELGA

Dieumerci Mbokani leidt Antwerp naar vierde plek in België

Antwerp is naar de vierde plaats geklommen in de hoogste Belgische competitie na een fraaie thuiszege op nummer twee AA Gent: 3-2. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong dankzij een treffer van Roman Jaremtsjoek, maar daarna nam Antwerp het initiatief over.

Volledig scherm
Dieumerci Mbokani (midden). © BELGA

Dieumerci Mbokani zorgde voor de gelijkmaker en Lior Refaelov zette met een benutte strafschop Antwerp op 2-1. Na rust liep de thuisploeg uit naar 3-1 door opnieuw een goal van Mbokani. Diep in blessuretijd maakte Jonathan David van Gent er 3-2 van. Verdediger Wesley Hoedt speelde de hele wedstrijd mee bij Antwerp.

Het duel was een inhaalwedstrijd. Beide ploegen treffen elkaar zondag alweer, dan in Gent. Het verschil bedraagt nog maar 1 punt; Gent staat op 28 punten uit 15 wedstrijden, Antwerp heeft er 27.

  1. ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    ‘Barney’ reageert op social media: ‘Noem me dan maar een loser of zwakkeling’

    Raymond van Barneveld heeft op Instagram zijn fans toegesproken na zijn roemloze afscheid als professioneel darter. ‘Barney’ verloor zaterdag in de eerste ronde met 3-1 van Darin Young en de Hagenaar, vijfvoudig wereldkampioen, wist vervolgens niet hoe snel hij van het podium af moest. ,,Noem me dan maar een loser of zwakkeling want zo voel ik me namelijk ook”, schrijft Van Barneveld op Instagram.