FC Bankzitters. Bedragen voor de namen zijn in miljoenen euro's.
Volledig scherm
PREMIUM
FC Bankzitters. Bedragen voor de namen zijn in miljoenen euro's. © AD

Dit elftal aan bankzitters kostte in totaal 640 miljoen euro

3 ex-eredivisionistenKepa Arrizabalaga is zijn plaats onder de lat van Chelsea kwijt. De doelman, die afgelopen seizoen voor 80 miljoen euro werd gekocht, is zeker niet de eerste dure bankzitter. Voor dit elftal werd in totaal liefst 640,5 miljoen euro neergeteld. Real Madrid is hofleverancier met vier peperdure reserves.

Kepa Arrizabalaga (Chelsea, 80 miljoen)

Kepa op de bank.
Volledig scherm
Kepa op de bank. © BSR Agency

De Spaanse sluitpost is zijn plek in de Chelsea-basis kwijtgeraakt na enkele matige optredens achter elkaar. Daardoor is de duurste doelman ter wereld, die in 2018 voor maar liefst 80 miljoen euro overkwam van Athletic Bilbao, voorbijgestreefd door de 38-jarige Willy Caballero. Met Caballero op doel won Chelsea afgelopen weekend de Londense derby tegen Tottenham Hotspur.

  1. Stopzetten eredivisie kan Ajax, PSV, Feyenoord én FC Twente miljoenen kosten; tonnen op spel bij Vitesse
    PREMIUM
    Terugbetalen seizoenkaarten

    Stopzetten eredivisie kan Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente miljoenen kosten; tonnen op het spel bij Vitesse

    Het per direct beëindigen van het eredivisieseizoen zou een financiële ramp betekenen voor de clubs. Als zij een gedeelte van het geld aan seizoenkaarthouders terug moeten betalen, kunnen de kosten in de tonnen en zelfs miljoenen lopen. Bekijk hier het overzicht hoeveel clubs mogelijk moeten betalen aan het geschatte aantal seizoenkaarthouders.