Volledig scherm
© Thinkstock

Dolphins kan niet meer dan aanhaken

BEMMEL - Dreamfields Dolphins heeft voor de vijfde keer in zes wedstrijden verloren. Maar met ere deze keer. CBV Binnenland uit Barendrecht, koploper van de eerste divisie A, wist zaterdag in Bemmel pas in de laatste fase afstand te nemen: 56-63.

Wel leed Dolphins ook dit keer aan een fase van totale afwezigheid. In de eerste minuten, dit keer. Een paar verkeerde keuzes later stond het al 0-8. Met veel inspanning wist de nieuwkomer het verschil in het eerste kwart op negen te houden: 9-18.

Ook in het tweede kwart (15-14) begon de thuisploeg slecht. Alleen een aanvallende oprisping van Thijs Sloot voorkwam verdere schade. Maar het derde kwart (16-8) was vanuit Bemmels perspectief misschien wel het beste van dit jaar. Zeker defensief.

Zo kon het dat na drie kwarten de tussenstand 40-40 op het bord stond en dat Dolphins meteen in het vierde kwart dankzij een driepunter van Sloot de eerste voorsprong nam. Het was ook meteen de laatste, want Binnenland bleek geroutineerd genoeg om de wedstrijd na de vijfde fout van Michael Schildering nog simpel naar zich toe te trekken.

Sloot was met 24 punten veruit de beste schutter bij Dolphins. Schildering volgde met 11.