Volledig scherm

Duiven wordt geklopt met eigen middelen

DUIVEN - De handballers van Duiven kregen in de eerste klasse Oost tegen Cabezota een flinke zeperd te verwerken. De Enschedeërs waren met 20-30 te sterk.

Duiven is een fervent voorstander van rap spel. Met break-outs, snelle tegenaanvallen en gevarieerd aanvalsspel willen de Liemerse handballers de tegenstander zo snel mogelijk op achterstand zetten. Zo ging het de afgelopen twee wedstrijden met succes tegen respectievelijk tegen Udi en Heeten.

En zo ging het ook in de eerste tien minuten tegen Cabezota. Daarna was het echter gebeurd met de Duivense tactiek. Cabezota, een studentenploeg uit Enschede, hanteerde dezelfde speelwijze en gaf de thuisclub lik op stuk.

Cabezota denderde met gemak door de defensieve linie. Dat kwam vooral door de rechteropbouwer van de gasten. Reinout van Veldhuizen speelde tot vorig jaar bij de Doetinchemse fusieclub Artemis’15 en was in de tweede divisie al een plaag voor verdedigers.

In de eerste klasse is Van Veldhuizen helemaal niet af te stoppen. Duiven probeerde het in de tweede helft nog wel met mandekking, maar Van Veldhuizen trok zich terug naar de middenlijn en gaf zijn aanvallende ploeggenoten meer ruimte. De Twentenaren maakten dankbaar gebruik van de ontstane ruimtes.