Volledig scherm
© William Moore

DV Huissen levert eerste punt in

WAGENINGEN - DV Huissen heeft in de derde ronde van de Gelderse hoofdklasse het eerste punt ingeleverd. Het duel bij WSDV in Wageningen, vrijwel elk seizoen de grootste concurrent van de Huissenaren in de strijd om het provinciale kampioenschap, eindigde onbeslist: 8-8.

Beide titelkandidaten staan een punt achter op de verrassende koploper DVV Voorthuizen.

In de wedstrijd tussen WSDV en Huissen liepen de spanningen hoog op. Aan beide kanten van de speeltafels viel slechts één winstpartij. Joost Hendriksen zette de Huissense titelverdediger ten koste van Simon Oosting op voorsprong. WSDV herstelde het evenwicht: Erik van de Weerdhof klopte Remco Vredenberg. De Huissense remises kwamen van Leen de Rooij, Jan van Loenen, Jo Weijman, Dirk Joosten, Rob Schrooten en Gerard Boogaars.

DC Lent deed met de 9-7 winst bij DC Harderwijk goede zaken. In dit duel viel slechts één remise, aan het bord van Gert van Willigen. Bij een 6-2 achterstand begonnen de Lentenaren aan een succesvolle inhaalrace. Sammy Amusah, Edgar Hartman, Joop Geurts en Willem van den Berg sloten hun partij winnend af. Stef Migchelbrink, Eep van Manen en Joppe Lemmen verloren. Lent staat met vier uit drie op de vijfde plaats.

DC Heteren gaat na de zware 13-3 nederlaag bij DVV Voorthuizen een moeilijk seizoen tegemoet. De bij keuze in de Gelderse hoofdklasse teruggekeerde Heterenaren moesten op de Veluwe diep in het stof bijten. Eddy Weijman, Jos van Deelen en Henk Gerritsen pakten als enigen een punt. Verlies was er voor Wim Brugmans, Piet Davidse, Harry Doomernik, Henk Hoksbergen en Wim van den Berg. DC Heteren is nu in de Gelderse hoofdklasse als tiende geklasseerd.