Volledig scherm
Marijn van den Goorbergh op archiefbeeld. © Herman Stöver

DVO-spelers starten sterk op EK korfbal

DORDRECHT - Bij het EK korfbal zijn Marijn van den Goorbergh, Brent Struyf en Jose Álvarez Andrés volop in de race voor eremetaal. Na twee dagen hebben Nederland en België zoals verwacht de volle buit in hun groep. Catalonië startte met een nederlaag en een overwinning.

Op de openingsdag troffen Van den Goorbergh en Álvarez Andrés elkaar. De Nederlander en de Catalaan begonnen in de basis en ze stonden lijnrecht tegenover elkaar. Na vier keer tien minuten hadden beide DVO’ers een keer gescoord, terwijl het thuisland met 22-17 won.

Na de zege op Catalonië was Nederland op dag twee met 26-15 een maatje te groot voor de Duitsers. Van den Goorbergh bleef de hele wedstrijd op de bank. Álvarez Andrés was namens Catalonië driemaal trefzeker in de 23-15 gewonnen wedstrijd tegen Turkije.

België leidt de dans in poule B. De grootste concurrent van Nederland won van Engeland en Portugal met respectievelijk 22-14 en 24-13. Brent Struyf scoorde op de openingsdag twee keer. Tegen de Portugezen vond hij drie keer de korf. Beide groepen bestaan uit vijf teams. De beste twee gaan naar de halve finale.