Volledig scherm
Flamingo's in actie op archiefbeeld. © Theo Peeters

Eerste thuisnederlaag voor Flamingo's Activia

GENNEP - De volleybalsters van Flamingo's Activia hebben zondag verrassend verloren van laagvlieger Talentteam. De eredivisionist van coach Jacek Ziemba ging in Sint Anthonis in vijf sets ten onder: 19-25, 25-18, 24-26, 25-17, 10-15.

Het was voor de vijfde keer in zes duels dat de Gennepse formatie punten verloor. Flamingo’s, na drie duels nog de verrassende koploper in de eredivisie, is halverwege de reguliere competitie afgezakt naar de vijfde plek op de ranglijst.

Afgelopen woensdag had Flamingo’s nog weinig in te brengen tegen koploper Sliedrecht. De Gennepse formatie, door de samenwerking met Activia is Sint Anthonis de tweede thuisbasis, maakte toen veel fouten. Dat was ook tegen het Arnhemse Talentteam het geval. Daarnaast stond tegen de jonge, op Papendal trainende ploeg de blokkade en verdediging niet goed.

Talentteam pakte daardoor makkelijk de eerste set (19-25). Flamingo’s herstelde zich in het tweede bedrijf (25-18) en had in de derde set alle kansen om op voorsprong te komen. Toen Flamingo’s het niet afgemaakt kreeg profiteerde Talentteam (24-26). De thuisploeg sleepte er nog wel een vijfde set uit (25-17), maar liep daarin vanaf het begin achter de feiten aan (10-15).