Volledig scherm
Ferdy Kadioglu heeft de 1-1 gescoord en viert dit met NEC Nijmegen speler Mohamed Rayhi. © ANP

Ferdi Kadioglu bezorgt NEC ook een punt tegen FC Groningen

NIJMEGEN - NEC heeft zaterdagavond in De Goffert met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. Ferdi Kadioglu was opnieuw bepalend bij de Nijmeegse ploeg tijdens een invalbeurt.

In een oervervelende eerste helft kregen beide teams één kans. NEC-doelman Joris Delle redde op een schot van Simon Tibbling en aan de overzijde schoot de van een enkelblessure teruggekeerde Mohamed Rayhi over het Groningse doel.

2 wissels
NEC-trainer Peter Hyballa wisselde in de rust twee keer. Robin Buwalda kwam voor André Fomitschow en tot grote vreugde van het thuispubliek kwam ook Ferdi Kadioglu in de ploeg. Het 17-jarige toptalent verving Janio Bikel.

Na rust waren de beste kansen voor de bezoekers. Na een klein uur spelen ontsnapte NEC, toen Kasper Larsen na een hoekschop de lat raakte met een kopbal. En Tom van Weert kopte een voorzet net voorlangs het doel van de reeds geklopte Delle.

Afgekeurd
Een kwartier voor tijd leek NEC op 1-0 te komen. Dario Dumic kopte de bal binnen na een vrije trap van Julian von Haacke. Scheidsrechter Ed Janssen wees naar de middenstip, maar keurde de treffer even later toch af vanwege een overtreding van Dumic. In de eerste de beste tegenaanval tikte Tom van Weert van dichtbij de 0-1 voorbij Delle.

1-1
Een harde dreun voor de thuisploeg, maar NEC gaf zich niet gewonnen. Kadioglu pikte de bal op in de zestien en haalde meteen uit: 1-1. Een week eerder had Kadioglu tijdens een invalbeurt ook al voor de gelijkmaker gezorgd tegen FC Utrecht (1-1). Het Nijmeegse publiek zong na de treffer ‘alle ballen op Ferdi’.

In de meeslepende slotfase werd een tweede goal van Van Weert afgekeurd wegens buitenspel en keerde Groningen-doelman Sergio Padt schoten van Gregor Breinburg en Von Haacke. Daardoor bleef het bij 1-1.

NEC-FC Groningen 1-1 (0-1).
78. Van Weert 0-1, 83. Kadioglu 1-1.
NEC: Delle; Dyrestam (82. Owusu-Abeyie), Dumic, Golla, Fomitschow (46. Buwalda); Bikel (46. Kadioglu), Von Haacke, Rayhi, Breinburg; Awoniyi, Mayi.

Volledig scherm
© Pro Shots