Volledig scherm
Coach Jacek Ziemba van Flamingo's Activia. Archieffoto © Cor Lasker

Flamingo's Activia schenkt hekkensluiter Taurus eerste punt

HOUTEN - De volleybalsters van Flamingo's Activia hebben in de eredivisie een punt laten liggen tegen hekkensluiter Taurus. De ze verrassend goed gestarte debutant speelde in Houten een uiterst moeizame wedstrijd en moest na een 2-0 achterstand in sets alles uit de kan halen om niet te verliezen tegen de tot zondag puntloze tegenstander: 2-3 (25-23, 25--2, 22-25, 17-25, 13-15).

Flamingo's (thuisbasis Gennep en Sint Anthonis) speelde in de Taurushal vooral tegen zichzelf. Vooral passend was het ondermaats, maar ook aanvallend en blokkerend liet de ploeg veel steken vallen. Uiteindelijk lukte het de ploeg op wilskracht om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Hoewel de ploeg van Ziemba debuteert op het hoogste niveau van Nederland, heeft Flamingo's veel meer ervaring in het veld staan dan Taurus, dat afgelopen zomer flink aan kracht inboette. Dat Flamingo's toch zoveel moeite had met de Houtense formatie, daar had Ziemba geen verklaring voor. "Ik herkende mijn team niet meer terug", zei hij na de nipte nederlaag verbaasd. Flamingo's zag door het puntverlies nummer vier Sneek en vijf TVT dichterbij komen, de ploeg liet daarnaast een kans liggen om de tweede plek te veroveren.