Volledig scherm
Vitesse-trainer Henk Fraser. © Pro Shots

Fraser houdt kaarten Vitesse op zak (video)

ARNHEM - De druk op Vitesse neemt toe. De Arnhemse club beleeft de slechtste seizoensstart sinds de voetbaljaargang 2010/2011. Daarom ook houdt trainer Henk Fraser de kaarten op zak voor het duel met Heerenveen. „Ik zeg niets over de opstelling”, stelde Fraser vrijdag op de wekelijkse persconferentie. „Maar het is duidelijk dat we niet tevreden zijn.”

Vitesse is nu vier duels zonder zege.

Overwinning
De club heeft dringend behoefte aan succes. De Gelderse eredivisionist presteerde dit decennium alleen in het seizoen 2010/2011 slechter. Onder clubicoon Theo Bos en Hans van Arum had Vitesse 9 punten na 12 speelronden. Fraser probeerde de afgelopen weken meerdere varianten uit bij Vitesse. Op de afsluitende training van vrijdag gaf de coach geen inkijk in zijn geheimen. „Er zijn donderdag op de training wel verschillende mogelijkheden uitgeprobeerd”, sprak Fraser. „Dat waren reële opties, maar het was allemaal vooral ook bedoeld om de boel om scherp te zetten.”

Blessure
Fraser kan zaterdagavond (aanvang 18.30 uur) alleen geen beroep doen op Maikel van der Werff, die nog herstelt van een knieoperatie. Marvelous Nakamba staat voor het duel met Heerenveen op scherp. Kelvin Leerdam keert wel terug in de opstelling. Hij is weer helemaal fit.

Vermoedelijke opstelling: Room; Leerdam, Kashia, Miazga, Kruiswijk; Baker, Foor, Nakamba; Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan.