Volledig scherm
PREMIUM
Matthijs de Ligt werd gisteren gepresenteerd bij Juventus. © Juventus FC via Getty Images

‘Geld heeft geen rol gespeeld in mijn keuze’

InterviewDe eerste hectische dagen van Matthijs de Ligt (19) bij Juventus zitten erop. Vrijdag presenteerde de Italiaanse club de ‘Golden Boy’ uit Abcoude, waarna hij met de ploeg naar Singapore vloog. Even daarvoor nam de verdediger uitgebreid de tijd om zich uit te spreken. ,,Mino en ik vullen elkaar perfect aan.”

Door Freek Jansen

,,Het is net alsof we in een film zitten.’’ Oma Jo vertelt op een heel enthousiaste manier over de voorbije dagen. Samen met de andere oma (Uschi), ­vader Frank en moeder Vivian zit ze in de lobby van hotel Victoria, in het centrum van Turijn. Op tafel ligt de Italiaanse krant Tuttosport. ,,Moet je eens kijken, tien pagina’s, alleen maar over Matthijs’’, laat de familie vol trots zien.

De nieuwe wondere wereld van de voetballer is begonnen. Als de hoofdpersoon zelf na zijn eerste trainingsdag even later binnen komt lopen, geeft hij alle familieleden een warme omhelzing. De Ligt koestert zijn omgeving, op wie hij in de voorbije hectische periode altijd kon rekenen. ,,Ik vind het daarom ook fijn dat ik mijn familie deze week om me heen heb en dat zij ook alles mee kunnen maken’’, begint De Ligt, als hij plaatsneemt in een fauteuil en een slok van zijn cappuccino neemt. ,,Mijn avontuur is nu begonnen.’’

 1. LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: Hamdaoui schiet De Graafschap op gelijke hoogte tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming
  LIVE

  LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!