Trainer Edward Sturing van Vitesse. ,,Dit is een stop van twaalf weken. Drie maanden! Dan is twee weken voorbereiding onverantwoord.”
Volledig scherm
PREMIUM
Trainer Edward Sturing van Vitesse. ,,Dit is een stop van twaalf weken. Drie maanden! Dan is twee weken voorbereiding onverantwoord.” © BSR Agency

Gelderse profclubs leven tussen hoop en vrees door coronacrisis

Het profvoetbal ligt door de coronacrisis tot 1 juni stil. Eredivisieclub Vitesse en de eerstedivisionisten De Graafschap en NEC leven tussen hoop en vrees.

5 reacties

 • Bakermark

  1 jaar geleden
  Mijn idee. Nr. laatst (18) Eredivisie speelt promotieduel tegen de nr. 3 van de KKD. Desnoods zonder publiek. Nrs. 16 en 17 degraderen niet; de bovenste 2 uit de KKD promoveren. Daardoor wordt de Eredivisie 2 ploegen meer. Aan het eind van volgend seizoen degraderen er 4 ploegen en promoveren er weer 2.
 • Jopie

  1 jaar geleden
  Waarom is de reactie van De Graafschap/Oostendorp gebaseerd op financiële aspecten en wordt NIET het gezondheidsaspect! van spelers vooropgesteld (zoals Vitesse/Sturing doet)?
 • Bockting

  1 jaar geleden
  Als de KNVB hier net zo goed mee omgaat als een paar jaar geleden het matsen van FC Twente dan zal De Graafschap er wel weer  bekaaid afkomen. 
 • Jopie

  1 jaar geleden
  Het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft c.q. niet komt te overlijden. Dít geldt dus ook voor voetballers, profs en amateurs! Uitspelen van competities, eindklassering, trainingsachterstand, belastbaarheid etcetera ... Lekker belangrijk. Niet dus.
 • Gert

  1 jaar geleden
  De eindrangschikking voetbalseizoen 2019/2020 gaat een KNVB-dingetje worden. We mogen blij zijn als 2020/2021 eind augustus kan beginnen.