Volledig scherm
Voor De Graafschap en NEC komt de discussie over een nieuwe competitieopzet als een verrassing. © Lars Smook/Pro Shots

Gelderse profclubs zwijgen over 'eredivisie 2.0'

ARNHEM - De Gelderse profclubs houden hun kaken voorlopig op elkaar over de plannen voor een eredivisie zonder kunstgras en een nieuwe competitieopzet. Vitesse, De Graafschap en NEC wachten de bijeenkomst over de 'eredivisie 2.0' af.

De topclubs Ajax, PSV en Feyenoord hebben een concreet voorstel op tafel gelegd om het ‘Europese’ televisiegeld per 2021 revolutionair anders te verdelen. In ruil daarvoor willen ze af van kunstgras in de eredivisie en een andere opzet van de competitie.

Vitesse gaat niet inhoudelijk in op de discussie. De Arnhemse eredivisionist wacht de bijeenkomst van november in Zeist af, verklaart een woordvoerster van de voetbalclub. Dan worden kunstgras en de opzet van de competitie behandeld.

Bij De Graafschap is met verbazing gereageerd op het verhaal dat de eredivisie op de schop gaat. ,,Er ligt nog geen definitief plan, dus het heeft geen zin om daar nu al iets over te roepen. Maar het is geen geheim dat De Graafschap voorstander van natuurgras is'', zegt Peter Hofstede, technisch manager bij de Doetinchemse eredivisionist.

NEC

Ook bij eerstedivisionist NEC komt de discussie als een verrassing. ,,Ik vraag me af wie er belang bij heeft gehad om deze informatie te delen. Vaak is hier een reden voor'', meent Wilco van Schaik, algemeen directeur bij de Nijmeegse club.

Van Schaik benadrukt dat de plannen nog in ontwikkeling zijn en dat eventuele veranderingen ook gevolgen hebben voor clubs uit de eerste divisie. ,,Zolang er niets definitief is, kan ik er niets over zeggen. Wij worden vanzelf aan tafel geroepen om onze mening en visie te delen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.