Volledig scherm
© Marius Becker/dpa

‘Gelijkspel past een beetje bij het jaar dat we beleven’

Bondscoach Joachim Löw deed geen moeite zijn teleurstelling na het gelijkspel van Duitsland tegen het Nederlands elftal (2-2) te verbergen. ,,Ik heb veel meer positieve dan negatieve dingen gezien”, zei hij. ,,Maar uiteindelijk loopt het toch weer verkeerd af. Het past een beetje bij het jaar dat we beleven.”

Duitsland werd op het WK in Rusland al in de groepsfase uitgeschakeld. De wereldkampioen kwam in de Nations League niet verder dan twee punten en moet zelfs vrezen dat het op 2 december tijdens de loting voor het kwalificatietoernooi voor het EK van 2020 geen groepshoofd is. ,,Laten we maar hopen dat Portugal van Polen wint”, besefte Löw. ,,Anders dreigt een zware loting.”

Duitsland, dat is gedegradeerd uit de hoogste klasse van de Nations League, was bijna de hele wedstrijd beter dan Oranje. Maar dankzij doelpunten van Quincy Promes en Virgil van Dijk in de laatste vijf minuten kwam Nederland toch nog op gelijke hoogte. ,,Dat mag niet”, erkende Löw. ,,Maar soms moet je die prijs betalen. We speelden met een relatief jonge ploeg.”

Volledig scherm
© REUTERS
  1. LIVE | NEC zonder Druijf op zoek naar eerste uitzege in vijf maanden

    LIVE | NEC zonder Druijf op zoek naar eerste uitzege in vijf maanden

    NEC kan zondagmiddag op Het Kasteel in Rotterdam tegen Sparta na vijf maanden weer een uitduel winnen. Na de zege op Telstar (0-3), 17 oktober vorig jaar, verloor NEC zes uitduels op rij. Daarna bleven de Nijmegenaren negen duels ongeslagen. Maar de vier uitwedstrijden in die reeks eindigden in een gelijkspel. Door de ongeslagen reeks is de gevallen grootmacht in de eerste divisie na de winterstop bezig aan een opmars. Die leidde de club naar de negende plek op de ranglijst.

Live Voetbal

home logo NederlandNED
20:45
DuitslandDUI
away logo