Volledig scherm
Celine Rutten op de rand van het zwembad. foto Erik van 't Hullenaar

Gendtse hofdame met hart voor waterpoloclub

Ze begon met zwemles toen ze 6 was, stapte al snel over naar waterpolo en speelt inmiddels in het eerste vrouwenteam van Thetis.

En daar stopt het bij de nog maar 18-jarige Celine Rutten niet mee. Ze geeft ook training aan de jeugd en organiseert door het jaar heen vele andere activiteiten. Bovendien was ze afgelopen zomer ook nog eens hofdame van de Kersenkoningin in Gendt.

door Eugène Janssen

Gendt

Heb ik nu alles opgenoemd?

"Nou, ik treed vanuit de activiteitencommissie binnenkort toe tot het bestuur van Thetis. Dat is nieuw voor mij, net zoals dat ik als coördinator van de activiteiten leidinggeef aan mensen die soms een stuk ouder zijn dan ik."

Over wat voor activiteiten praten we?

"In januari beginnen we met de Nieuwjaarsduik. Later in het jaar hebben we dan nog een meerdaags kamp, een speelweek in Hulhuizen en natuurlijk de zwemvierdaagse in zwembad Walburgen. Verder geef ik samen met Joeri van Bon training aan de jeugd van 13 tot 15 jaar."

Hoe ben je hier zo in gerold?

"Ik ben ooit met zwemles begonnen bij Thetis. Later ging ik bij waterpolowedstrijden van mijn broer Wilco kijken en het leek me heel leuk om dat ook te gaan doen. En toen ik wat ouder werd, ben ik de kleintjes gaan trainen. Dat is misschien nog wel het mooiste om te doen, weten wanneer je ze iets hebt geleerd en dat ze er plezier in hadden. Eerst de zwemtechnieken en later komt de bal daar dan bij kijken. Zo ben ik later ook in de andere activiteiten gerold, doordat ik voor school een dag voor de jeugd heb georganiseerd."

Naar welke school ga je?

"Ik doe de opleiding sport en bewegen op het ROC Nijmegen en gelukkig kan ik de dingen die ik bij Thetis doe goed combineren met mijn school. Door de week ben ik ongeveer vijf uur met Thetis bezig, maar wanneer er een grote activiteit is, gaat daar veel meer tijd inzitten. Natuurlijk is dit ook goed voor mijn school, maar ik ben het in eerste instantie gaan doen omdat ik de club heel erg leuk vind. De club ondersteunt me ook aan alle kanten. Dat maakt het alleen maar waardevoller."