Volledig scherm
Jonathan Okita is op tijd fit voor de eerste training van NEC, waar François Gesthuizen nog ontbreekt vanwege een vakantie. © BSR Agency

Gesthuizen ontbreekt in eerste trainingsweek NEC, Okita is er wel

NIJMEGEN NEC heeft de eerste training van de voorbereiding op het nieuwe seizoen woensdag vanwege de warmte vervroegd van 14.00 uur naar 11.00 uur. François Gesthuizen zal er dan nog niet bij zijn. De trainer uit Millingen aan de Rijn, die dit seizoen samen met Adrie Bogers en Rogier Meijer voor de selectie staat, heeft nog een week vakantie. 

Naar verwachting staat er een complete spelersselectie op trainingsveld. Dat betekent dat ook Brahim Darri (24) en Sven Braken (26) aansluiten. Beide aanvallers werden halverwege het vorige seizoen verhuurd. Darri ging naar FC Den Bosch, Braken naar FC Emmen. Darri heeft nog een contract tot de zomer van 2020. Braken nog een jaar langer. NEC is geneigd beiden te verkopen.

Jonathan Okita 

Dat Jonathan Okita zich woensdag ook meldt op De Goffert is een meevaller. De 23-jarige flankspeler raakte in de laatste wedstrijd tegen RKC Waalwijk serieus geblesseerd aan de knie en vertrok naar Antwerp;en om zich te laten behandelen door de Belg Lieven Maesschalck, een kinesist die gespecialiseerd is in de behandeling van dergelijke blessures. Dat blijkt, want ruim binnen de gestelde termijn van zes weken is op tijd terug. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.