Gastón Pereiro viert zijn doelpunt.
Volledig scherm
Gastón Pereiro viert zijn doelpunt. © Getty Images

Getergde Pereiro laat zich opnieuw zien bij Uruguay

Gastón Pereiro keert met een goed gevoel terug naar Eindhoven. De PSV’er scoorde vandaag tegen Thailand (0-4) voor de tweede keer in vier dagen voor de nationale ploeg van Uruguay.

Pereiro is onder coach Mark van Bommel de laatste weken niet zeker van een basisplaats bij PSV, maar geniet bij de nationale ploeg het volste vertrouwen van bondscoach Óscar Tabárez. Vrijdag nam Pereiro tegen Oezbekistan (0-3) al de openingstreffer voor zijn rekening, tegen Thailand (0-4) zorgde hij vandaag voor het tweede doelpunt. De offensieve middenvelder begon beide duels in de basis.

Matias Vecino opende al na 5 minuten de score in Nanning. Pereiro verdubbelde enkele minuten voor rust de voorsprong van Uruguay, dat de China Cup vorig jaar ook al mee naar huis nam. Cristhian Stuani en Maximiliano Gómez voerden de score in de tweede helft op. Bondscoach Oscar Tabárez kon niet beschikken over zijn steraanvallers Luis Suárez en Edinson Cavani, die vanwege fysieke problemen bij hun clubs bleven om te revalideren.

De aandacht ging in het Chinese Nanning vooral uit naar Diego Godín. Voor de captain van Atlético Madrid betekende het vriendschappelijke duel zijn 126ste optreden voor Uruguay. Daarmee loste Godín rechtsback Maxi Pereira af als recordinternational. 

Door de twee overwinningen pakte Uruguay de China Cup.