Volledig scherm
Hendriks, hier in Ajax-shirt, in actie met Xandro Schenk © Pro Shots

Go Ahead Eagles lijft Sam Hendriks in


Go Ahead Eagles is erin geslaagd om Sam Hendriks (21) vast te leggen. De oud-jeugdspeler van De Graafschap komt over van Ajax en tekent in Deventer een contract voor drie seizoenen.

Sam Hendriks maakte de afgelopen drie jaar bij Ajax kennis met de nodige Amsterdamse bluf. Als geboren en getogen Doetinchemmer verloor hij nooit zijn nuchtere inborst. „Ik ben dan ook niet iemand die meteen een basisplaats gaat eisen”, stelt hij. „Ik moet ‘m verdienen. Daarvoor zal ik keihard moeten werken. Gelukkig is dat een belangrijk onderdeel van mijn spel. Ik doe er alles voor om belangrijk te zijn voor het team met goals en assists. Loer constant op die ene voorzet of steekpass.”

Opvolger van De Kogel
Hendriks geldt bij Go Ahead als een mogelijke opvolger van centrumspits Leon de Kogel. De clubtopscorer staat in de belangstelling van meerdere clubs in binnen- en buitenland. De Kogel staat in Deventer nog voor een seizoen onder contract, maar Go Ahead hoopt die verbintenis open te breken en te verlengen.

Hendriks heeft aangetoond dat hij ook een geboren goaltjesdief is. Hij kwam uit in alle Nederlandse jeugdteams, van het nationale elftal voor spelers tot vijftien jaar tot en met Jong Oranje. Hij werd in het seizoen 2010/11 topscorer van de landelijke eerste divisies van de B-junioren. In vijftien competitiewedstrijden scoorde hij 31 keer.

Topscorer Jong Ajax
Hendriks werd in het afgelopen seizoen topscorer van Jong Ajax. Hij maakte 14 doelpunten in 28 wedstrijden, waaronder een benutte strafschop in het thuisduel met Go Ahead (2-2). Hoewel hij een doorlopend contract had, kreeg hij eind april te horen dat hij mocht vertrekken uit Amsterdam. Go Ahead betaalt voor hem een kleine transfersom, waarvan de hoogte niet nader bekend wordt gemaakt. Ajax heeft Hendriks niet helemaal losgelaten. De club bedong de eerste optie tot koop, mocht hij voortijdig vertrekken uit Deventer.

„Al vanaf het begin was Go Ahead Eagles erg concreet”, meldt Hendriks. „Het vertrouwen dat ze in mij stelde, was precies wat ik de afgelopen jaren wat miste. Ik heb goede gesprekken gehad met Hans de Koning en technisch manager Dennis Bekking. Zo goed zelfs, dat ik niet meer wilde wachten wat er eventueel nog komen ging. Ik wilde naar Go Ahead Eagles en Go Ahead Eagles wilde mij.”

Hendriks is de vierde versterking voor de naar de eredivisie gepromoveerde club uit Deventer, die eerder Kevin Brands, Joey Suk en Sander Fischer strikte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.