Volledig scherm
Darren Maatsen (rechts) tijdens de training van Go Ahead Eagles. © Pro Shots

Go Ahead Eagles versterkt zich met vleugelspits Maatsen

DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Darren Maatsen (24). De flankaanvaller tekende zaterdagochtend in Deventer een contract voor 1,5 seizoen, plus een optie voor een extra jaar.

Maatsen was transfervrij na zijn vertrek bij het Cypriotische Agia Napa, eerder deze winter. Daar kocht hij zijn contract af om weer dicht bij zijn gezin in Nederland te kunnen zijn. De aanvaller speelde eerder voor Excelsior, Ross County (Schotland) en FC Den Bosch. Net als de eerder vastgelegde Adam Sarota ging Maatsen, die in 2013 nog tegen Celtic scoorde op Celtic Park, afgelopen dinsdag als proefspeler mee op trainingskamp met Go Ahead Eagles in Rheden.

Karakter
Maatsen is in zijn nopjes met zijn transfer. “Go Ahead Eagles is echt een club met karakter”, zegt hij. “Een club ook met een fanatieke en betrokken achterban. Wat voor speler zij gaan zien? Nou, een speler die het voornamelijk van zijn snelheid en voorzet moet hebben. Go Ahead Eagles heeft een rijke historie met snelle buitenspelers, en ik ga er alles aan doen die lijn voort te zetten.”

Welkom
De afgelopen week vormde voor de nieuwbakken Eagle de perfecte manier om kennis te maken met zijn nieuwe teamgenoten en de speelstijl van de club. “Ik voelde me meteen op m’n gemak in het team, werd echt welkom geheten. Ook in het veld ging de aanpassing goed. Go Ahead Eagles speelt vóóruit, wil het spel in eigen hand hebben. Dat ligt mij. Met mijn familie in de buurt en de duizenden supporters op de tribune, heb ik ontzettend veel zin in het rood-geel te spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.