Groeneveld goudhaantje bij NEC in Volendam

VOLENDAM - NEC heeft Jong Ajax in het vizier. Door de zege bij FC Volendam (0-2) van vrijdagavond, de vierde in successie, staan de Nijmegenaren nog maar twee punten achter de Amsterdamse koploper van de eerste divisie.

Volledig scherm
Ontlading bij NEC-speler Arnaut Groeneveld na de 0-1. © ProShots

Ook is de ploeg van trainer Adrie Bogers nog in de race voor de eerste periodetitel, die aan het eind van het seizoen recht geeft op een play-offplek. Met nog één speelronde voor de boeg heeft NEC evenveel punten als Fortuna Sittard en Jong Ajax, maar een minder doelsaldo dan beide teams.

Arnaut Groeneveld was het Gelderse goudhaantje. Na ruim een uur brak de 20-jarige linksbuiten met een fraaie schuiver de wedstrijd open. Een kwartier voor tijd gaf hij Sven Braken een niet te missen kans: 0-2. Eerder had hij Ferdi Kadioglu al met een hakje vrij voor doel gezet en dwong hij doelman Hobie Verhulst van Volendam met een indraaier tot een uiterste inspanning.

Spel onder de maat

De bevliegingen van Groeneveld verbloemen voor een groot deel het spel van NEC in balbezit, dat in Volendam een helft ver onder de maat was. De vleugelaanvaller is altijd dreigend, zeker in combinatie met schaduwspits Kadioglu en puntspeler Braken. Zijn statistieken zeggen genoeg. Na tien duels heeft Groeneveld negen assists en drie doelpunten.

Volendam deed in de eerste helft bijvoorbeeld aardig mee, maar verder dan enkele plaagstootjes kwam de Noord-Hollandse hekkensluiter niet. Zo schoot linksbuiten Nick Doodeman net naast, miste Enzo Stroo een grote kopkans en schoot diezelfde spits in de handen van NEC-keeper Joris Delle.

FC Volendam-NEC 0-2 (0-0). 62. Groeneveld 0-1, 76. Braken 0-2. Scheidsrechter: Dieperink. Geel: Runderkamp (Volendam).

FC Volendam: Verhulst; Evers, Schouten, Klinkenberg, Smal; Veerman, Visser, Runderkamp; Pedro (71. Plat), Stroo, Doodeman (65. Antwi).

NEC: Delle; Joppen, Sturing, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Kadioglu (85. Jansen), Breinburg; Rayhi (78. Langil), Braken (89. Larsson), Groeneveld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.