Volledig scherm
Opkomst van de gladiatoren bij Kozakken Boys - GVVV. © Eit Hendriks

GVVV op karakter langs Kozakken Boys

WERKENDAM - GVVV boekte tegen Kozakken Boys een zwaarbevochten overwinning: 2-3. Die kwam vooral tot stand op basis van wilskracht en meer voetballend vermogen dan de Werkendammers.

Al na vier minuten was het schrikken voor GVVV. Een halfgeraakte voorzet van Berry Powel werd door Bart Hulsbos licht aangeraakt en vervolgens verdween de bal tergend langzaam in eigen doel: 1-0.

GVVV oogde aangeslagen en had twintig minuten nodig om zich te herstellen. Maar toen was het ook meteen raak. Robin Mulder zette zich op rechts knap door langs twee tegenstander en de voorzet werd door Patrick Heesakkers afgerond: 1-1.

Die stand bleef tot de rust gehandhaafd. Na vier minuten in de tweede helft kwam GVVV op voorsprong. Rodny Hofman pegelde een vrije trap tegen de onderkant van de lat en via de debuterende doelman Djordi van der Wiel (17 jaar) verdween de bal in het doel: 1-2.

Toen invaller Danny de Leeuw in de 75ste minuut met rood naar de kant moest, begon het billenknijpen voor GVVV. Kozakken Boys drukte en kreeg bij klutsballen een paar mogelijkheden.

Een uitval van GVVV leek de wedstrijd te beslissen. Mulder stoomde alleen op, gaf de bal op tijd naar Heesakkers en schoot vervolgens uit de voorzet van Heesakkers raak: 2-3.

Toch werd het pal voor tijd nog weer spannend. Doelman Johan Jansen moest de bal uit een vrije trap loslaten, waarna Quentin Jakoba de 2-3 aantekende.

Als de kopbal van invaller Caifano Latupeirissa raak was geweest, had GVVV zelf nog met een 2-4 overwinning van het veld kunnen stappen, maar de bal belandde op de paal.

GVVV is twee punten op koploper Jong AZ ingelopen, omdat de Alkmaarders verrassend met 1-1 gelijkspeelden bij HHC Hardenberg.

Volledig scherm
GVVV-er Wouter Bonke verlaat per brancard het veld met een enkelblessure (rechts in de hoek op de foto). © Eit Hendriks
Volledig scherm
GVVV speler Patrick Heesakkers. Archieffoto © Pro Shots / Marcel Bonte