Paul Haarhuis spreekt Jean-Julien Rojer en Robin Haase toe.
Volledig scherm
Paul Haarhuis spreekt Jean-Julien Rojer en Robin Haase toe. © EFE

Haarhuis baalt stevig na valse start Davis Cup

Davis Cup-captain Paul Haarhuis oordeelde dat het debuut van zijn team op de Daviscup Finals erg teleurstellend was verlopen. Ondanks een zege van Robin Haase in het enkelspel verloor Oranje met 2-1 van Kazachstan. Vooraf werd door de tennissers zelf gesteld dat het openingsduel gewonnen moest worden om de volgende fase van het landentoernooi te bereiken.

,,Het scenario was niet ongunstig; een partij pakken in de single en dan toeslaan in het dubbelspel. De dubbel is alleen geen zekerheid, want dat zie je ook bij andere wedstrijden. Wij hebben in het dubbelspel weinig kansen gehad en dat heeft Kazachstan afgedwongen”, zei Haarhuis. ,,Wij moeten tegen Groot-Brittannië een heel hoge berg beklimmen om verder te komen en uiteindelijk in de kwartfinales te komen. Wij gaan vanavond met het team rond de tafel zitten.”

Haarhuis besloot op het laatste moment Haase te laten spelen in het dubbelspel en dat ging ten koste van Wesley Koolhof. ,,Ik had alle opties in mijn hoofd, maar nog niets stond vast. Bij een mindere partij van Robin tegen Boeblik gaat hij met een heel ander gevoel de baan af. Haase stond lekker te spelen in de single en heeft ook veel ervaring in de Davis Cup. Dat neem je allemaal mee in je beslissing”, zo lichtte Haarhuis zijn keuze toe.

Haase

,,Ik was niet verrast door Kazachstan. Wij hoopten op de dubbels, maar eigenlijk zijn we nooit echt in de wedstrijd gekomen. Die dubbel was juist een heel belangrijke partij”, aldus Haase, die ook nog even terugkeek op zijn zege in het enkelspel. ,,Over mijn eigen niveau was ik tevreden. Ik was hongerig en het was ook een bewijs dat ik het nog kan.”

Het duel tussen Nederland en de Britten begint morgen om 11.00 uur.

Bekijk hieronder de zege van Robin Haase op Boeblik.

  1. Profvoetballers in spanning om kabinetsbesluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’
    Video

    Profvoet­bal­lers in spanning om kabinetsbe­sluit: ‘Vreemd als structuur wegvalt’

    De Nederlandse profvoetballers horen dinsdag of ze binnenkort weer kunnen beginnen met trainen of dat de maatregelen die door het kabinet zijn genomen worden verlengd. Ze zitten net als bijna iedereen in het land al twee weken thuis, omdat ook de profclubs hun faciliteiten hebben moeten sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De kans dat de maatregelen die tot en met 6 april gelden worden opgeheven, lijkt overigens niet groot.