Volledig scherm
Archieffoto Eveline van Elk

Handballers Hastu beleven fantastische start

SCHIEDAM - De handballers van Hastu/Havana hebben een fraai debuut in de tweede divisie. De Nijmeegse ploeg na de zege op White Demons/Tachos (29-15) zaterdagavond bij DWS: 28-32.

Hastu had bij rust al een kleine voorsprong: 12-14. Keeper Steven Schrauwen en doelpuntenmachine Thomas Freriks bezorgden de bezoekers daarna de zege.

De mannen van The Flyers zijn gedeeld koploper in de eerste klasse A. De Wijchense ploeg boekte gisteren de derde zege op rij. The Flyers won in Zutphen van Erica’76: 25-27.

De handbalsters van Hastu kennen een moeizame start van het seizoen. De eersteklasser uit Nijmegen ging in Overijssel onderuit bij Broekland: 29-21.

Dat betekende na het eerdere verlies tegen Duiven (18-31) en Zwolle (19-18) al de derde nederlaag op rij. Hastu staat daardoor voorlaatste.

Groesbeeks Glorie, dat op basis van het doelsaldo nog onder Hastu staat in de eerste klasse A, verloor van Duiven: 14-24.

Door een slordige fase in de eerste helft, keek de thuisploeg halverwege al tegen een ruime achterstand aan: 7-14. De bezoekers liepen na rust nog verder uit. Over twee weken is de degradatiekrakter tussen Hastu en Groesbeeks Glorie.