Volledig scherm
De hockeysters van HCM wonnen van Apeldoorn. Archieffoto

HCM stunt tegen koploper, Upward wint weer eens

ARNHEM – De hockeysters van HCM bewezen zondag eens te meer een reuzendoder te zijn in de tweede klasse A. Waar de Arnhemsen drie weken geleden al titelkandidaat Leeuwarden (1-0 winst) wisten te verrassen, werd vanmiddag koploper Apeldoorn met nul punten naar huis gestuurd: 2-1.

Dankzij de overwinning verliet de ploeg van coach Eric Fintelman definitief de laatste plaats en kan het weer naar boven kijken in 2A. Sara Rikken en Linde Swillens waren trefzeker namens HCM.

Upward wist in 1D, na drie nederlagen op rij, eindelijk weer eens te winnen. De Arnhemsen waren Amersfoort met 4-1 de baas en passeerden Amersfoort daarmee ook op de ranglijst. Anne-Sara Breur (3) en Nadia de Vries scoorden voor Upward.

Arnhem had op eigen veld een gemakkelijke middag tegen Doetinchem: 7-0. De Velpsen bleven dankzij de overwinning samen met Eelde de gedeelde koploper in 3F. Charlotte Klop (3), Teske Hofman, Ariadne van Rolde, Emma Buscher en Chelsea van der Elst vonden het net namens Arnhem.

Bemmel leed in 3A een vervelende nederlaag bij Apeliotes: 3-0. De ploeg van coach Eric-Jan Anneveld reisde met maar elf man af naar Nijmegen en kon mede daardoor geen echte vuist maken.

Oosterbeek liet dure punten liggen in en tegen Goor: 4-2 verlies. De ploeg van Jack Boumeester, titelkandidaat in 4A, kreeg in de eerste tien minuten drie doelpunten te verwerken en kon die achterstand vervolgens niet meer goedmaken. Marlous Boudewijn en Emma Riksen scoorden nog wel voor Oosterbeek.