Volledig scherm
© AFP

Helft duels Ligue 1 uitgesteld door acties ‘gele hesjes’

Zes van de tien voetbalwedstrijden in de hoogste Franse voetbalcompetitie gaan komend weekeinde niet door. 

De lokale autoriteiten zetten donderdagavond een streep door de ontmoeting tussen Nîmes en Nantes wegens aangekondigde protestacties van de inmiddels bekende ‘gele hesjes’. Eerder werden de duels Angers - Bordeaux, Paris Saint-Germain - Montpellier, Toulouse - Olympique Lyon, AS Monaco - OGC Nice en Saint-Étienne - Olympique Marseille om dezelfde reden al uitgesteld door de Franse voetbalbond.

De afgelopen twee zaterdagen liep het in Frankrijk - met name in Parijs - flink uit de hand door actievoerende burgers, ofwel de ‘gilets jaunes’ (gele hesjes). De vier andere duels die op de planning staan voor de zeventiende speelronde in de Ligue 1 gaan vooralsnog wel door.

 1. LIVE: Van Heertum en Baas in de basis bij De Graafschap tegen Jong FC Utrecht
  LIVE

  LIVE: Van Heertum en Baas in de basis bij De Graafschap tegen Jong FC Utrecht

  UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!
 2. LIVE: NEC met drie nieuwe basisklanten tegen beloften van PSV
  LIVE

  LIVE: NEC met drie nieuwe basisklan­ten tegen beloften van PSV

  NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!