Volledig scherm
Milot Rashica van Vitesse in duel met NEC'er André Fomitschow. © Pro Shots

Heracles ligt Vitesse wel

ARNHEM -Heracles is op papier een ideale tegenstander voor Vitesse. De Almeloërs, zondag op bezoek in GelreDome, kunnen al jaren niet winnen van de Arnhemse club. De laatste zege dateert inmiddels van 2009.

Vitesse verloor in de eredivisie tot nu toe 1 thuiswedstrijd van Heracles. Dat was op 24 oktober 2009 (0-2). Verder wonnen de Arnhemmers 8 keer en eindigde het duel 2 keer in een gelijkspel. Wat betreft uit en thuis is de balans ook duidelijk in het voordeel van de Gelderse club. In de laatste 10 ontmoetingen won Vitesse 5 keer en 5 keer noteerden de clubs een gelijkspel.

Thuisbalans
Vitesse wil de balans in eigen huis verbeteren. De Arnhemmers wonnen slechts 2 van de laatste 10 eredivisieduels in Gelredome (gelijk 3, verlies 5). Dat is grotendeels de erfenis van vorig seizoen, toen Vitesse onder de leiding van Rob Maas instortte.

Doelpunt Rashica
Milot Rashica was vorig seizoen in beide ontmoetingen met Heracles trefzeker voor Vitesse. Maar daarna scoorde hij niet meer voor Vitesse. De laatste goal van de Kosovaar dateert daarmee van 16 april.Heracles boekte intussen slechts 1 zege in de laatste 15 (!) competitiewedstrijden. Negen keer kwamen de Tukkers daarnaast tot een gelijkspel en 5 keer werd verloren. Heracles is samen met Go Ahead Eagles ook de enige club die dit seizoen nog geen enkel uitduel kon winnen.

Opmerkelijk
Voor Henk Fraser is een zege op Heracles een noviteit. Als trainer pakte hij in 4 eredivisiewedstrijden tegen de club uit Almelo slechts 1 punt (gelijk 1, verlies 3).Opmerkelijk: Heraclied Justin Hoogma is de jongste speler die dit seizoen nog geen minuut heeft gemist in de eredivisie. (18 jaar, 148 dagen op de wedstrijddag).

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo