Volledig scherm
Jürgen Klinsmann. © AFP

Hertha in ongewisse: licentie Klinsmann verlopen

Het is onduidelijk of Jürgen Klinsmann zondag in de Duitse kraker tegen Bayern München als trainer op de bank zit van Hertha BSC. Als het aan de Duitse voetbalbond ligt, in elk geval niet. Volgens de DFB is de trainerslicentie van Klinsmann verlopen. Dat meldt Bild.

Eind november stapte Jürgen Klinsmann als opvolger van de ontslagen Ante Covic het Olympiastadion van Berlijn binnen. Volgens Bild zou Klinsmann dispensatie hebben gekregen van de Duitse voetbalbond tot de eerste wedstrijd na de winterstop, tenzij hij voor die tijd een snelcursus van twintig uur zou hebben gedaan. Dat is volgens de Duitse krant niet gebeurd.

In Duitsland verloopt een licentie als een trainer drie jaar lang niet op het veld heeft gestaan. De laatste klus van Klinsmann als trainer dateerde van 21 november 2016, toen hij als bondscoach van de Verenigde Staten met 4-0 verloor van Costa Rica. Het kostte hem de kop. Sindsdien zat Klinsmann zonder werk.

Hertha hoeft op korte termijn niet te wanhopen. Klinsmanns assistenten Alexander Nouri en Markus Feldhoff hebben wél een geldige licentie en kunnen zondag tegen Bayern de honneurs waarnemen. 

Onder Klinsmann is Hertha bezig aan een opmars in de Bundesliga. De club van de Nederlanders Karim Rekik, Javairô Dilrosun en Daishawn Redan behaalde na de komt van ‘Klinsi’ acht punten uit vijf duels. Hertha staat nu 12de.