Volledig scherm
Sébastien Haller. © BSR Agency

Het gemis van Haller bij Frankfurt is groot

Sébastien Haller, die twee seizoenen voor FC Utrecht speelde, staat bij Eintracht Frankfurt al drie duels aan de kant wegens een buikspierblessure. Sinds zijn afwezigheid wist Eintracht Frankfurt slechts één keer te winnen. Ook vanavond in de return van de kwartfinale in de Europa League tegen Benfica ontbreekt de Franse spits. En er moet een 4-2 achterstand worden goedgemaakt.

Volledig scherm
Sébastien Haller. © Getty Images

De afwezigheid van de ploeggenoot van Jetro Willems en Jonathan de Guzman is een aderlating voor Eintracht Frankfurt. Haller was in de Europese campagne vooralsnog goed voor vijf goals en drie assists in negen wedstrijden. Zijn vervanger Goncalo Paciencia (24) is voor het doel even betrouwbaar en koelbloedig (goals tegen Augsburg en Benfica), maar kan het ontbreken van Haller niet voldoende opvangen. 

De 24-jarige Fransman is namelijk niet alleen een koele killer, hij is bij die Adler een belangrijke pion voorin. De spits houdt de ballen vast, brengt zijn aanvalspartners Luka Jovic en Ante Rebic in stelling en loopt voortdurend tegen de verdediging van de tegenstander aan. Dit alles biedt verlichting voor het middenveld. Bovendien vertolkt hij een belangrijke rol in de verdediging, omdat hij met zijn lengte en kopkracht hoge ballen kan wegwerken. Het is moeilijk in te schatten hoelang de blessure hem aan de kant gaat houden. 

Eintracht Frankfurt neemt het vanavond in eigen huis op tegen Benfica. Die Adler moeten een 4-2 achterstand zien weg te werken. In het eerste duel in Lissabon maakte de pas 19-jarige João Félix een hattrick voor de Portugezen. Met zijn 19 jaar en 152 dagen was hij de jongste speler ooit die een hattrick maakte in de Europa League. 

Naast Eintracht Frankfurt – Benfica staan er nog drie andere Europa League-duels op het programma.

Valencia – Villareal (21.00)

De twee Spaanse buren – de stadions staan slechts zestig kilometer van elkaar – treffen elkaar voor de vierde keer dit seizoen. Het heenduel in de Europa League leek lang af te stevenen op een gelijkspel. Maar er was buiten Daniel Wass en Gonçalo Guedes gerekend. In de slotminuten van het duel werd het uiteindelijk nog 1-3 voor Valencia. 

Napoli – Arsenal (21.00)

In Londen was Arsenal met 2-0 te sterk voor Napoli. In de persconferentie voorafgaand aan de return gaf Napoli-coach Carlo Ancelotti te kennen de verantwoordelijkheid te nemen ‘als de enige Italiaanse club die nog over is in Europa’. Wat Napoli nodig heeft om de halve finale te bereiken? ,,Moed, intelligentie en hartstocht,” aldus de coach.

Chelsea – Slavia Praag (21.00)

Weet underdog Slavia Praag vanavond weer te stunten? In de vorige ronde schakelde het verrassend Sevilla uit. De Tsjechen, met Nederlander Mick van Buren in de gelederen, moeten dan wel in Londen een 1-0 achterstand zien weg te poetsen.

Volledig scherm
Mick van Buren viert het behalen van de kwartfinales van de Europa League. © AFP