Volledig scherm
Archieffoto

Hockeyers Beuningen weten niet te scoren

BEUNINGEN - De tweedeklassewedstrijd van de hockeyers van Beuningen thuis tegen Shinty bleef doelpuntloos. Coach Tim de Vries van Beuningen vond de gasten in de eerste helft beter, zijn eigen team in de tweede. Voor rust ontsnapte Beuningen nog aan een doelpunt door een strafbal.

MANNEN

QZ ontving Leusden. De wedstrijd aan de Nijmeegse Staddijk eindigde ongunstig voor de thuisploeg. Leusden, vierde in de tweede klasse C, was met 0-4 te sterk voor de nummer zeven.

In de derde klasse B bezocht Wijchen Don Quishoot. Het versloeg de Eindhovense studenten met 3-6. Al in de beginfase werd het 0-3. Het spel van de gasten zakte in. Door twee counters werd het 2-3. Hugo Fraij scoorde tweemaal direct uit de corner, Koen Jacobs eenmaal. Sebastiaan Arts benutte en rebound corner. Verdere treffers waren van Daniel Duijzer en Tim de Groot.

Poulegenoot Apeliotes ontving Boxmeer en won met 5-3. Na een snelle tegentreffer maakte Remko Hartveldt gelijk. Met een corner maakte hij vervolgens 2-1. Ruststand was 2-2. Begin tweede helft liepen de Nijmeegse studenten weer een achterstand op, maar door doelpunten van Koen van Eert, Hartveldt en Jerome Herpers pakten zij toch de winst.

VROUWEN

De hockeysters van Beuningen verloren in Groningen met 3-2 van GCHC. Else Averes pushte met een strafbal Beuningen naar een voorsprong. Nog voor rust stond de wedstrijd in de eerste klasse D op 3-1. In de tweede helft benutte Nina van der Burgh nog een corner, maar Beuningen kwam niet meer langszij.

In de derde klasse A bezocht Wijchen HOCO. In de tweede helft maakte de thuisploeg uit Oisterwijk twee doelpunten. Roos Keijzers scoorde de 2-1 op aangeven van Anne Jansen. Door nog een tegentreffer verloor Wijchen echter met 3-1.

In dezelfde klasse ontving Apeliotes de Tilburgse studentes van Shot. De Nijmeegse studentes waren sterker. Ze wonnen met 5-0. Voor de koploper scoorde Danique Jansen driemaal en Marka Vermeeren tweemaal.

In het Brabantse Waalre liep Druten tegen een 6-0 nederlaag aan bij DVS.