Volledig scherm
Archieffoto

Hockeyers Beuningen winnen op valreep

UDEN - De hockeyers van Beuningen wonnen op de valreep bij Uden. In het duel in de tweede klasse C scoorden ze in de laatste minuut: 2-3. De doelpunten kwamen uit drie sleepcorners van Jorth Pieterson.

Poulegenoot QZ verloor in Tiel met 2-1 van de Kromhouters. Het was een redelijke wedstrijd, beter dan vorige week volgens coach Michel Schoenmaker van QZ. Voor zijn team scoorde Thabo van Woudenberg eind eerste helft de 1-1 uit een corner.

Vierdeklasser Druten bezocht Peel en Maas in Panningen. De thuisploeg liep in de eerste helft al uit naar 5-0. Zijn zoon Tjerk scoorde, waarna Peel en Maas de stand uitbouwde naar 9-1.

De wedstrijd van de vrouwen van Beuningen had twee gezichten. Het duel met GHBS in de eerste klasse D eindigde in 3-3. Voor rust lag het initiatief bij de bezoeksters uit Groningen: 1-3. Sabine Sleijffers scoorde voor de thuisploeg. In de tweede helft stelde Beuningen orde op zaken door twee treffers van Keri Donkers.

In Wijchen werd de oostelijke derby van de derde klasse A gespeeld. De Nijmeegse studentes van Apeliotes kwamen bij Wijchen op bezoek. Doelvrouw Dyonne Heugebrink van de bezoeksters liet voor de wedstrijd de mini van de week scoren en liet het daarbij. Lang ging de pot tussen de nummers twee en drie gelijk op, met licht voordeel voor de gasten. Vlak voor rust scoorde echter Danique Jansen tweemaal voor Apeliotes. Dat voordeel werd in de tweede helft ruim uitgebuit. Marloes Graauwmans scoorde een rebound strafcorner. Maaike Voskamp maakte 0-3 en Jansen scoorde twee minuten nogmaals. In de laatste tien minuten schoten Sylvia van Peer en Jansen het studententeam naar 0-7. Apeliotes neemt de koppositie over door verlies van HOCO uit Oisterwijk.

In de vierde klasse B ontving Druten Deurne. De Brabantse bezoeksters wonnen met 5-2. Toch was coach André Coenders van de thuisploeg te spreken over zijn team. De twee doelpunten van zijn team kwamen van de hand van Florens van Kesteren.