Volledig scherm
De speelsters van Nijmegen verlaten teleurgesteld het veld. © Do Visser/DG

Hockeysters NMHC winnen opnieuw

ROTTERDAM - De hockeysters van NMHC hebben nog geen punt verloren in de overgangsklasse A. De ploeg van de Australische coach Anthony Potter was gisteren in Zuid-Holland veel te sterk voor Rotterdam: 2-6. Daardoor heeft Nijmegen achttien punten uit zes duels.

Senna Bombach (2), Ellemiek Koenders en Klaartje Mientjes zorgden voor de comfortabele ruststand: 0-4. Na de pauze kwam de thuisploeg terug tot 2-4, maar via de derde treffer van Bombach en de eerste van Michelle Simons kwam de zege geen enkel moment in gevaar.

Union, de nummer twee van de overgangsklasse A en concurrent van Nijmegen, bleef in en tegen Helmond steken op 1-1. De ploeg van coach Frank Geers verspeelde vorige week ook al twee punten tegen Rotterdam (1-1).

Nynke Kappelle bracht de Nijmeegsen met een strafcorner op voorsprong. Pas in de tweede helft viel de gelijkmaker.

QZ ging, eveneens in de overgangsklasse A, met liefst 5-0 onderuit tegen Leonidas. De Nijmeegse ploeg heeft het erg zwaar dit jaar. De nederlaag in Rotterdam betekent alweer het zesde verlies in evenzoveel wedstrijden. De Nijmeegse hockeysters delen de laatste plaats nog wel met het eveneens puntloze EHV uit Enschede.