Niklas Süle grijpt naar zijn knie in het duel met FC Augsburg.
Volledig scherm
Niklas Süle grijpt naar zijn knie in het duel met FC Augsburg. © REUTERS

Hoeness acht kans EK-deelname Süle nihil

Clubpresident Uli Hoeness van Bayern München geeft zijn zwaar geblesseerde verdediger Niklas Süle weinig tot geen kans op deelname aan het EK komend jaar zomer. “Zoals het er nu naar uitziet, is het seizoen voor hem voorbij. Het EK kan hij ook helemaal vergeten”, zei de Duitse oud-international.

Süle liep afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg (2-2) een zware blessure in zijn linkerknie op. Nader onderzoek wees uit dat het een gescheurde kruisband betrof. De 24-jarige international onderging zondag in Innsbruck een operatie. Volgens Hoeness is de ingreep heel goed verlopen. “Maar zo’n blessure is en blijft een drama”, erkende hij.

Voor bondscoach Joachim Löw is de zware knieblessure voor Süle en fikse tegenvaller in de aanloop naar het EK van volgend jaar zomer. Aanvaller Leroy Sané van Manchester City is ook nog lang niet hersteld van een zware knieblessure.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.