Volledig scherm
Trainer/coach Peter Hyballa van NEC. © Pro Shots / Kay Int Veen

Hyballa overweegt basisplek voor tiener Kadioglu tegen Ajax

NIJMEGEN - NEC reist zondag met een fitte selectie af naar Amsterdam voor het uitduel met Ajax. Trainer Peter Hyballa gaf zijn opstelling vrijdagmiddag nog niet prijs maar erkende wel dat de kansen op een basisplaats voor de zeventienjarige Ferdi Kadioglu de voorbije weken flink zijn gegroeid.

„Ferdi begon in het bekerduel met ADO Den Haag in de basis. Toen was hij na een half uur al op, maar we zijn inmiddels een week of acht verder”, legt Hyballa uit. „We hebben het probleem dat we vaak te snel de bal verliezen. Met Ferdi krijgen we meer voetbal in de ploeg. Rendement? Ook dat neem ik in afweging. We scoren te weinig en ik ben op zoek naar spelers die kunnen scoren.”

Dertiende plek
NEC, dat na twaalf speelronden de dertiende plek bezet in de eredivisie, treedt zondagmiddag om 14.30 uur aan tegen Ajax in de Amsterdam Arena. Het competitieduel staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Vermoedelijke opstelling NEC: Delle; Dyrestam, Dumic, Golla, Fomitschow; Von Haacke, Bikel, Breinburg, Kadioglu; Rayhi, Mayi.